سامانه جامع آموزش خصوصی

Shape Shape
Shape
Shape
Shape

رشته میکروبیولوژی؛رتبه قبولی و پذیرش بدون کنکور + نظر دانشجویان

معرفی کامل رشته میکروبیولوژی؛رتبه قبولی و پذیرش بدون کنکور

میکروبیولوژی یکی از شاخه‌های جذاب علم زیست‌شناسی است. اگر داوطلب کنکور سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی هستید و به دروسی نظیر زیست‌شناسی علاقه دارید، رشته میکروبیولوژی یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای ادامه تحصیل است. خوشبختانه امکان ادامه تحصیل در این رشته در این تا مقطع دکترا در دانشگاه‌های مختلفی وجود دارد. همچنین پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید در مشاغل مختلفی مشغول به کار شوید.

در ادامه همراه ما باشید تا با مزایا و چالش‌های این رشته، نظر دانشجویان، رتبه و درصدهای لازم برای قبولی، دروس و دانشگاه‌های پذیرنده رشته میکروبیولوژی به‌طور کامل آشنا شویم.

معرفی رشته میکروبیولوژی

در رشته میکروبیولوژی به بررسی ارتباط میکرو‌ارگانیسم‌ها با خودشان، حیوانات انسان‌ها و گیاهان پرداخته می‌شود؛ چرا که این علم گرایشی از علم زیست‌شناسی است.علی‌رغم این که میکروبیولوژی در دسته رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی وجود ندارد، اما راهگشای علم پزشکی است؛ زیرا در پیشگیری، کنترل و درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی نقش موثری ایفا می‌کند. این رشته در مقاطع بالاتر به شاخه‌های تخصصی تبدیل می‌شود که با تحصیل در یکی از آن‌ها می‌توانید موقعیت و درآمد خود را به‌طور قابل توجهی ارتقا دهید.

رشته میکروبیولوژی چند سال است؟

رشته دانشگاهی میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی ۸ ترم تحصیلی و معادل ۴سال است. این رشته دوره طرح اجباری ندارد و دانشجویان برای افزایش مهارت‌ها و کسب تجربه می‌توانند به‌صورت اختیاری در این دوره شرکت کنند.

درصدهای لازم برای قبولی در رشته میکروبیولوژی

فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی مهم‌ترین دروس برای قبولی در رشته میکروبیولوژی و پذیرفته‌شدن در دانشگاه‌های برتر هستند. شرکت در کلاس خصوصی برای یادگیری بهتر این دروس به شما کمک می‌کند تا درصدهای لازم برای قبولی در این رشته را از طریق کنکور سراسری به‌دست آورید.

لیست دانشگاه های آزاد رشته میکروبیولوژی بدون کنکور

درحال حاضر امکان تحصیل در مقطع کارشناسی رشته دانشگاهی میکروبیولوژی در دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی فراهم است. شما براساس سوابق تحصیلی یا شرکت در کنکور سراسری می‌توانید در این رشته تحصیل کنید.

پیش از شروع فرایند ثبت‌نام این رشته به‌صورت بدون کنکور و در دانشگاه‌های آزاد، دفترچه آن با اطلاعاتی نظیر دانشگاه‌های پذیرنده و ظرفیت هریک از آن‌ها در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. برای افزایش شانس قبولی و پذیرفته‌شدن در این رشته می‌توانید از خدمات مشاور رشته مربوطه استاد عربشاهی استفاده کنید.

رتبه لازم برای قبولی در رشته میکروبیولوژی

با وجود این که پذیرش رشته دانشگاهی میکروبیولوژی به‌صورت بدون کنکور نیز انجام می‌شود، اما همچنان برای تحصیل در این رشته در دانشگاه‌های برتر بایستی رتبه موردنیاز را با شرکت در کنکور سراسری کسب کنید.

اطلاعات برخی از افراد پذیرفته‌شده در رشته دانشگاهی میکروبیولوژی در کنکور سراسر ۱۴۰۳ به این صورت بوده است:

منطقه رتبه دانشگاه پذیرفته‌شده
منطقه یک ۲۶۹۶ دانشگاه تهران
منطقه یک ۷۷۱۲ دانشگاه مازندران_ بابلسر
منطقه یک ۴۹۳۱ دانشگاه شهید بهشتی تهران
منطقه ۲ ۱۳۵۰۱ دانشگاه اصفهان
منطقه ۲ ۱۴۹۰۸ دانشگاه الزهرا تهران
منطقه ۳ ۱۴۵۲۰ دانشگاه الزهرا تهران
منطقه ۳ ۱۲۴۲۲ دانشگاه شهید بهشتی تهران

دروس رشته میکروبیولوژی

دانشجویان در مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی بایستی حداقل ۱۳۵ واحد درسی را با موفقیت بگذرانند. دسته‌بندی واحدهای این رشته به این صورت است:

  • ۲۰ واحد دروس عمومی
  • ۱۰۹ واحد دروس تخصصی و پایه
  • ۶ واحد دروس اختیاری

بازار کار و آینده شغلی و تخصصی رشته میکروبیولوژی

با توجه به گسترده‌بودن کاربردهای میکروبیولوژی و ارتباط آن با صنایع مختلف فرصت‌های شغلی نسبتا زیادی برای فارغ‌التحصیلان این رشته وجود دارد. البته با توجه به امکان تحصیل در این رشته بدون کنکور در دانشگاه‌های آزاد، غیر انتفاعی و آزاد تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته نسبتا زیاد است. به همین دلیل بازار کار آن به‌صورت رقابتی است.

درصورت داشتن تخصص و مهارت کافی نگران آینده شغلی این رشته نباشید؛ زیرا فارغ‌التحصیلانی که مهارت کافی برای انجام وظایف خود داشته باشند، قطعا می‌توانند در یکی از موسسات مرتبط مشغول به کار شوند.

فرصت های شغلی رشته میکروبیولوژی

با توجه به ارتباط گسترده میکروبیولوژی با صنایع مختلف و کاربردهای گوناگون این رشته موقعیت‌های شغلی زیادی در مراکز مختلف برای میکروبیولوژیست‌ها وجود دارد.

برخی از مراکزی که فارغ‌التحصیلان رشته دانشگاهی میکروبیولوژی می‌توانند در آن‌ها مشغول به کار شوند، عبارت‌اند از:

  • سازمان‌های فعال در حوزه بهداشت
  • سازمان‌های فعال در حوزه درمان
  • آزمایشگاه‌های پاتولوژی
  • آزمایشگاه‌های میکروب شناسی
  • بیمارستان‌ها
  • پژوهشگاه‌های نفت
  • بخش تحقیقاتی صنایع غذایی و دارویی
  • بخش تحقیقاتی صنایع کشاورزی
  • بخش تحقیقاتی صنایع محیط زیست

حقوق و درآمد رشته میکروبیولوژی

حقوق و درآمد مشاغل مرتبط با میکروبیولوژی با توجه به نوع فعالیت، نوع مرکز، میزان تخصص و مهارت شما متفاوت خواهد بود. معمولا حقوق این مشاغل در مراکز دولتی براساس حقوق پایه وزارت کار تعیین می‌شود و با توجه به عواملی نظیر اضافه کار افزایش پیدا می‌کند. درصورت داشتن مهارت کافی، حقوق پرداختی به میکروبیولوژیست‌ها در مراکز خصوصی و آزاد بیشتر خواهد بود.

دانشگاه های برتر رشته میکروبیولوژی

پذیرش دانشجو برای تحصیل در رشته میکروبیولوژی در دانشگاه‌های برتر معمولا براساس نتیجه کنکور سراسری صورت می‌گیرد. بهترین دانشگاه‌های ایران برای تحصیل در این رشته عبارت‌اند از:

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه الزهرا (س) تهران
  • دانشگاه شهید بهشتی_تهران
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه غیرانتفاعی ربع رشیدی_تبریز

ادامه تحصیل رشته میکروبیولوژی در خارج از کشور

درصورتی که تحصیلات مقطع کارشناسی میکروبیولوژی خود را در ایران گذرانده‌اید، می‌توانید ادامه تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته را در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور بگذرانید.

برای ادامه تحصیلات خود در خارج از کشور بایستی تحصیلات مقطع کارشناسی بیولوژی را در یکی از دانشگاه‌های برتر ایران بگذرانید و رزومه‌ای قوی برای خودتان بسازید. در این صورت می‌توانید درخواست خود را دانشگاه‌های خارجی زیادی ارسال کنید و منتظر تایید آن‌ها بمانید.

برخی از برترین دانشگاه‌ها برای ادامه تحصیل رشته دانشگاهی میکروبیولوژی در خارج از کشور عبارت‌اند از:

  • دانشگاه هاروارد
  • دانشگاه کمبریج
  • دانشگاه دوک
  • امپریال کالج لندن
  • دانشگاه توکیو
  • دانشگاه کالیفرنیا_ سان‌فرانسیسکو

تحصیل در رشته میکروبیولوژی برای مهاجرت

اگر قصد مهاجرت به کشورهایی نظیر کانادا و آلمان را دارید، رشته میکروبیولوژی یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای شما است. سطح رفاه اجتماعی و درآمد بالا و سیستم آموزشی پیشرفته ۳ مورد از مزایای این ۲ کشور برای مهاجرت با مدرک میکروبیولوژی هستند.

شما می‌توانید با تحصیل در رشته دانشگاهی میکروبیولوژی، ادامه تحصیلات و کسب تخصص در این رشته رزومه‌ای قوی و کاربردی برای خود بسازید.

گرایش ها و تخصص ها در رشته میکروبیولوژی

امکان ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی و دکتری در ایران فراهم است. گرایش‌هایی که درحال حاضر برای ادامه تحصیل در این رشته می‌توانید انتخاب کنید، عبارت‌اند از:

  • گرایش میکروبیولوژی غذایی
  • گرایش میکروبیولوژی پزشکی
  • گرایش میکروبیولوژی صنعتی

تفاوت میکروبیولوژی محیطی و پزشکی چیست؟

میکروبیولوژی در دسته رشته‌های علوم پایه قرار می‌گیرد و ارتباطی با رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی ندارد؛ اما شما می‌توانید تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد این رشته در گرایش میکروبیولوژی پزشکی ادامه دهید.

مزایا پروژه ها و چالش های رشته میکروبیولوژی

رشته دانشگاهی میکروبیولوژی و مشاغل مرتبط با آن با مزایا و چالش‌های متعددی همراه هستند. میزان علاقه و مهارت‌های شما می‌تواند در رفع این چالش‌ها و افزایش مزایای این رشته موثر باشد.

برخی از مزایای رشته میکروبیولوژی عبارت‌اند از:

  • فرصت‌های شغلی جذاب و متنوع
  • امکان مهاجرت با مدرک تحصیلی این رشته
  • گرایش‌های کاربردی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا
  • ترکیبی از دروس تئوری و آزمایشگاهی

برخی از معایب و چالش‌های رشته دانشگاهی میکروبیولوژی عبارت‌اند از:

  • دروس دشوار و فشرده
  • فعالیت‌های آزمایشگاهی سنگین
  • بازار کار رقابتی

دوره های آموزشی و مهارت های میکروبیولوژی

دانشجویان ترم ۵ و بالاتر که در رشته‌های زیست شناسی، علوم پزشکی و دیگر رشته‌های مرتبط درحال تحصیل هستند، می‌توانند در دوره‌های آموزشی و مهارت‌های میکروبیولوژی شرکت کنند. این دوره‌ها با هدف افزایش سطح توانمندی‌های علمی و عملی دانشجویان برگزار می‌شود.

پس از شرکت در این دوره‌های آموزشی گواهینامه معتبری به شما اعطا خواهد شد که در بهبود رزومه شما برای مهاجرت و مشغول به کارشدن در مراکز مختلف بسیار موثر خواهد بود.

نظرات دانشجویان رشته میکروبیولوژی

مصاحبه‌های گوناگونی با دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته میکروبیولوژی انجام شده است. طبق نظر آن‌ها این رشته دارای چالش‌های گوناگون و مزایای زیادی است. طبق مصاحبه‌های انجام‌شده و نظر دانشجویان:

  • در طول تحصیل در این رشته بایستی دروس سنگین و دشواری نظیر شیمی، فیزیک و زیست‌شناسی در مباحث مختلف گذرانده شود.
  • واردشدن به بازار کار پس از اتمام تحصیلات خود در این رشته دشوار نیست.
  • به‌دلیل سروکارداشتن با آزمایشگاه و انجام آزمایش‌های متعدد بایستی صبر و حوصله زیادی به خرج دهید.

برنامه ریزی برای قبولی در رشته میکروبیولوژی

کمک‌گرفتن از اساتید و مشاوران خبره سایت مهندس عربشاهی به شما کمک خواهد کرد تا با انجام یک برنامه‌ریزی اصولی در رشته و دانشگاه دلخواهتان برسید. در این مجموعه شما می‌توانید استاد دلخواهتان را به‌صورت مستقیم انتخاب کنید. مشاوران ما با بررسی شرایط شما بهترین برنامه را برای رسیدن به هدفتان آماده خواهند کرد.

مشاوره و معلم خصوصی برای قبولی در رشته میکروبیولوژی

برای افزایش شانس قبولی در رشته دانشگاهی میکروبیولوژی می‌توانید از خدمات مشاوره و معلم خصوصی اساتید برتر استفاده کنید. برای این کار تنها کافی است اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند. اطلاعات لازم در این باره طی یک جلسه مشاوره خصوصی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

اشتراک گذاری:
مشاوره رایگان و انتخاب کلاس
Shape