سامانه جامع آموزش خصوصی

Shape Shape
Shape
Shape
Shape

معرفی کامل رشته بهداشت عمومی

معرفی کامل رشته بهداشت عمومی

رشته بهداشت عمومی یکی از رشته‌های جذابی است که از طریق شرکت در کنکور و بدون کنکور می‌توانید در آن تحصیل کنید. نقطه قوت این رشته مشاغل مختلف آن در مراکز مختلف است که باعث می‌شود افراد با علایق متفاوت بتوانند در حیطه مدنظرشان مشغول به کار شوند. برای قبولی در این رشته چه رتبه‌ای نیاز است؟ حداقل درصد دروس باید چقدر باشید؟ مزایا و معایب آن چیست؟‌ آینده شغلی آن چگونه است؟ چه دروسی دارد؟ آیا می‌توان تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه داد یا برای مهاجرت اقدام کرد؟ در ادامه همراه ما باشید تا علاوه بر پاسخ‌دهی به این سوالات، شما را با نحوه برنامه‌ریزی و قبولی در این رشته به‌طور کامل آشنا کنیم.

معرفی رشته بهداشت عمومی

معادل رشته دانشگاهی بهداشت عمومی در زبان انگلیسی “Public health” است. در مقاطع تحصیلی مختلف این رشته به دانشجویان مطالبی آموزش داده می‌شود که با استفاده از آن‌ها بتوانند در برنامه‌های بهداشت شرکت کنند و با نحوه نظارت بر چگونگی تشکیل و تکمیل پرونده برای خانوارهای تحت پوشش، ارائه خدمات تنظیم خانواده به افراد تحت پوشش و موارد مشابه آشنا شوند. به‌ طور کلی، هدف از این رشته آموزش اقدامات لازم برای حفظ بهداشت عمومی به دانشجویان است تا در شرایط مختلف بتوانند به قشرهای مختلف جامعه کمک کنند.

رشته بهداشت عمومی چند سال است؟

برای تحصیل در رشته بهداشت عمومی در مقطع کارشناسی پیوسته بایستی ۴ سال تحصیلی که معادل ۸ ترم تحصیلی است را بگذرانید. پس از آن می‌توانید برای تحصیل در مقاطع بالاتر این رشته اقدام کنید.

درصدهای لازم برای قبولی در رشته بهداشت عمومی

درصدهای لازم برای قبولی در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی براساس عوامل مختلفی تغییر پیدا می‌کند. درصد دروس برخی از افراد پذیرفته‌شده در این رشته در کنکور سراسری ۱۴۰۳ به این صورت بوده است:

رتبه درصد درس شیمی درصد درس فیزیک درصد درس زیست‌شناسی درصد درس ریاضیات درصد درس زمین‌شناسی
۱۰۱۴۲ ۲۳.۸۱ ۱۵.۵۶ ۱۶.۳ ۲۸.۸۹ ۴۲.۲۳
۱۹۴۸۸ ۱۶.۰۲ ۲۱.۱۲ ۲۸.۸۹ ۵.۵۶ ۲۲.۲۳
۱۲۸۳۱ ۱۴.۲۹ ۲۰ ۲۰ ۵.۵۶ ۲۰

با شرکت در کلاس خصوصی دروس مختلف شانس خود را برای کسب درصدهای موردنیاز و قبولی در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی افزایش دهید.

لیست دانشگاه های آزاد دارای رشته بهداشت عمومی بدون کنکور

امکان تحصیل در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی در دانشگاه آزاد و بدون شرکت در کنکور سراسری فراهم شده است. دفترچه انتخاب رشته بدون کنکور و ظرفیت دانشگاه‌های آزاد پیش از شروع فرایند ثبت‌نام از طریق سازمان سنجش در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به لیست رشته های پزشکی بدون کنکور دانشگاه آزاد را مطالعه نمایید.

رتبه لازم برای قبولی در رشته بهداشت عمومی

رتبه موردنیاز برای قبولی در رشته بهداشت عمومی هر ساله براساس عواملی نظیر دانشگاه پذیرفته‌شده، ظرفیت دانشگاه‌ها، منطقه، تعداد داوطلبان و میزان تلاش آن‌ها تغییر پیدا می‌کند.

رتبه و دانشگاه پذیرفته‌شده برخی از داوطلبان در مناطق مختلف در کنکور سراسری ۱۴۰۳ به این صورت بوده است:

منطقه رتبه دانشگاه پذیرفته‌شده
منطقه یک ۱۰۲۴۱ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
منطقه یک ۱۳۷۰۲ دانشگاه علوم پزشکی فسا
منطقه ۲ ۱۷۲۵۲ دانشگاه علوم پزشکی کاشان
منطقه ۲ ۲۷۰۱۲ دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
منطقه ۳ ۱۱۴۳۶ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- تهران
منطقه ۳ ۱۶۸۰۴ دانشکده علوم پزشکی اسدآباد- استان همدان

دروس رشته بهداشت عمومی

۱۳۰ واحد درسی برای مقطع کارشناسی رشته دانشگاهی بهداشت عمومی در نظر گرفته شده است که دانشجویان برای موفقیت در این مقطع و امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بایستی آن‌ها را با موفقیت بگذرانند.

دسته‌بندی این واحدهای بهداشت عمومی یا Public health در مقطع کارشناسی به این صورت است:

  • ۲۰ واحد دروس عمومی
  • ۶۰ واحد دروس اختصاصی اجباری
  • ۳۲ دروس پایه و اصلی
  • ۱۶ دروس کارآموزی در عرصه

بازار کار و آینده شغلی رشته بهداشت عمومی

با توجه به امکان گسترش بیماری‌های واگیردار نظیر کرونا مشاغلی که با مسائل بهداشتی و پزشکی مرتبط هستند، گسترش پیدا کرده‌اند. مشاغل مرتبط با رشته بهداشت عمومی نیز در این دسته قرار می‌گیرند.

به‌طور کلی، بازار کار این رشته در ایران و دیگر کشورها نسبتا خوب است. اگر مهارت‌های علنی و عملی خود را در این زمینه افزایش دهید، شانس شما برای ورود به بازار کار و اشتغال در یکی از بهترین مشاغل مرتبط با این رشته افزایش خواهد یافت.

فرصت های شغلی رشته بهداشت عمومی

فرصت‌های شغلی رشته بهداشت عمومی مربوط به بخش‌های مرتبط با آن در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، مراقبتی و اجرایی می‌شود. برخی از پردرآمدترین مشاغل مرتبط با این رشته در سطح جهانی عبارت‌اند از:

  • زیست‌ شناس
  • ماما پرستار
  • نویسنده پزشکی فنی
  • مشاور شیردهی
  • اپیدمیولوژیست
  • مدیر خدمات جامعه
  • مدیر مدیریت اضطراری
  • مدیر بهداشت و درمان
  • مدیر خدمات پزشکی و بهداشتی

حقوق و درآمد رشته بهداشت عمومی

حقوق و درآمد در نظر گرفته‌شده برای رشته دانشگاهی بهداشت عمومی با توجه به نوع شغل، وظایف، ساعات کاری، شیفت کاری و نوع مرکزی در آن مشغول به کار شده‌اید، متفاوت است.

در مراکز دولتی حقوق این مشاغل براساس حقوق پایه وزارت کار مشخص می‌شود و براساس شرایطی نظیر دشواری کار و اضافه‌کاری مبلغی به آن اضافه خواهد شد. اما در مراکز غیر دولتی و خصوصی درآمد براساس میزان توانمندی‌ها و ساعات فعالیت افراد مشخص خواهد شد.

به‌ طور کلی، مشاغل مرتبط با رشته بهداشت عمومی در دسته مشاغل با درآمد خوب و متوسط قرار می‌گیرند. اما همچنان میزان درآمد آن‌ها با توجه به عواملی نظیر میزان مهارت و ساعات کاری با یکدیگر متفاوت است.

دانشگاه های برتر رشته بهداشت عمومی

رشته دانشگاهی بهداشت عمومی در بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران ارائه می‌شود. بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل در بهداشت عمومی عبارت‌اند از:

  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله

لیست دانشگاه های پذیرنده رشته بهداشت عمومی

هر ساله ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های پذیرنده رشته بهداشت عمومی تغییر پیدا می‌کند؛ اما به‌طور کلی خانم‌ها و آقایان می‌توانند در این دانشگاه‌ها به‌صورت روزانه و شهریه‌ پرداز تحصیل کنند.

لیست دانشگاه‌های علوم پزشکی پذیرنده بهداشت عمومی عبارت‌اند از:

دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی – تهران دانشگاه علوم پزشکی گناباد دانشگاه علوم پزشکی اردبیل دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله)عج( _تهران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
دانشکده علوم پزشکی اسفراین دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مستقر در بوکان دانشگاه علوم پزشکی لرستان – خرم آباد دانشگاه علوم پزشکی البرز – کرج دانشگاه علوم پزشکی نیشابور دانشگاه علوم پزشکی بابل دانشکده علوم پزشکی سراب دانشکده علوم پزشکی تربت جام
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دانشگاه علوم پزشکی بم دانشکده علوم پزشکی خمین دانشکده علوم پزشکی مراغه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد دانشکده علوم پزشکی سیرجان دانشگاه علوم پزشکی اراک
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشکده علوم پزشکی خوی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دانشگاه علوم پزشکی گیلان – رشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی قم دانشکده علوم پزشکی خلخال دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی کاشان دانشگاه علوم پزشکی گلستان – گرگان دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان – سنندج دانشگاه علوم پزشکی کرمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مستقر در شهرستان فردوس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی – بجنورد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مستقر در نهبندان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه دانشگاه علوم پزشکی بابل مستقر در رامسر دانشگاه علوم پزشکی مازندران – ساری دانشکده علوم پزشکی اسدآباد)استان همدان(

 

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مستقر در شهرستان قائنات
دانشکده علوم پزشکی لارستان مستقر در شهرستان اوز دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهواز دانشگاه علوم پزشکی شیراز مستقر در ممسنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مستقر در خاش دانشگاه علوم پزشکی سمنان مستقر در دامغان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر مستقر در چابهار دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
دانشگاه علوم پزشکی همدان دانشگاه علوم پزشکی فسا دانشکده علوم پزشکی بهبهان دانشگاه علوم پزشکی آبادان دانشگاه علوم پزشکی زابل دانشگاه علوم پزشکی جهرم دانشکده علوم پزشکی ساوه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشکده علوم پزشکی شوشتر دانشگاه علوم پزشکی دزفول دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی یزد دانشگاه علوم پزشکی زنجان

ادامه تحصیل رشته بهداشت عمومی در خارج از کشور

امکان ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی در خارج از کشور وجود دارد؛ اما بایستی مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه‌های معتبر بگذرانید و رزومه‌ای قوی برای خود بسازید. در این صورت می‌توانید تحصیلات خود را در این رشته در یکی از بهترین دانشگاه‌های کشورهای خارجی بگذرانید.

بهترین کشورهای خارجی برای ادامه تحصیل در رشته بهداشت عمومی عبارت‌اند از:

  • ایالات متحده آمریکا
  • انگلستان
  • بریتانیا
  • هلند
  • کانادا
  • استرالیا

تحصیل در رشته بهداشت عمومی برای مهاجرت

بهداشت عمومی در گرایش‌های مختلف یکی از رشته‌های پرطرفدار در کشورهای مدرن است. به همین دلیل با داشتن شرایط خاصی نظیر رزومه قوی، مهارت کافی و تسلط به زبان کشور مقصد می‌توانید به کشورهایی نظیر انگلستان و کانادا مهاجرت کنید و آینده شغلی درخشانی را برای خود رقم بزنید.

درصورتی که قصد دارید تحصیلات خود را در یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران بگذرانید و رزومه‌ای قوی برای خودتان بسازید، همین حالا برای دریافت مشاوره از مشاور رشته مربوطه اقدام کنید.

گرایش های رشته بهداشت عمومی

رشته بهداشتی عمومی در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد. بلکه دانشجویان می‌توانند تحصیلات خود را تا مقطع دکترا در این رشته در گرایش‌های مختلف و در ایران ادامه دهند.

گرایش‌های مختلف این رشته عبارت‌اند از:

کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی پزشکی نانوتکنولوژی پزشکی فناوری اطلاعات سلامت انفورماتیک پزشکی
سم‌شناسی ارزیابی فناوری سلامت آموزش بهداشت مهندسی بهداشت محیط
اپیدمیولوژی فیزیولوژی مدیریت توانبخشی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین اقتصاد بهداشت رفاه اجتماعی علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه
علوم تغذیه سلامت سالمندی علوم بهداشتی در تغذیه تاریخ علوم پزشکی
اکولوژی انسانی زیست فن‌آوری پزشکی بهداشت و ایمنی مواد غذایی آمار زیستی

مزایا و معایب رشته بهداشت عمومی

از مهم‌ترین مزایای تحصیل در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی و مشاغل مرتبط با آن می‌توان به گستردگی آن، گرایش‌های متنوع در مقاطع بالاتر، مناسب‌بودن برای مهاجرت و مشاغل گوناگون در حیطه‌های مختلف اشاره کرد. از جمله چالش‌هایی که این رشته با آن‌ها روبه‌رو است، می‌توان به عدم توجه کافی به آن در حیطه‌های پژوهشی اشاره کرد؛ این مشکل در کشورهای مدرن‌تر و پیشرفته‌تر حل شده است.

نظرات دانشجویان رشته بهداشت عمومی

طبق مصاحبه‌های انجام شده با دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته بهداشت عمومی نظرات مختلفی درباره این رشته وجود دارد. آنچه مزایا و چالش‌های بهداشت عمومی را برای شنا دلنشین می‌سازد، میزان علاقه شما به آن است. طبق نظرات دانشجویان:

  • بازار کار گرایش‌های اپیدمیولوژی و آمار زیستی نسبت به سایر گرایش‌ها در ایران بهتر است.
  • بازار کار این رشته در جوامع مدرن و پیشرفته به مراتب بهتر است.
  • بایستی توانایی بالایی در حل مسائل گروهی و مشارکت داشته باشید تا در این رشته موفق شوید.

برنامه ریزی برای قبولی در رشته بهداشت عمومی

رقابت زیادی میان داوطلبان رشته دانشگاهی بهداشت عمومی برای قبولی در دانشگاه‌های برتر وجود دارد. چیزی که در این زمینه و برای رسیدن به هدفتان می‌تواند به شما کمک کند، داشتن یک برنامه‌ریزی اصولی و دقیق و پایبندی به آن است.

برای دریافت برنامه‌ریزی متناسب با شرایط‌تان می‌توانید از اساتید و مشاوران برجسته ما در سایت مهندس عربشاهی کمک بگیرید. طی یک جلسه خصوصی و با در نظرگرفتن شرایط شما برنامه‌ریزی درسی مخصوص‌تان برای قبولی در این رشته تنظیم خواهد شد. برای کسب آگاهی بیشتر به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به نقش و وظایف اصلی مشاور تحصیلی کنکور را مطالعه نمایید.

مشاوره و معلم خصوصی برای قبولی در رشته بهداشت عمومی

تنها مطالعه کتاب‌های درسی برای قبولی در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی کافی نیست. اگر قصد دارید از طریق شرکت در کنکور سراسری در رشته دانشگاهی بهداشت عمومی و در یکی از دانشگاه‌های برتر پذیرفته شوید، نیاز است که در کلاس‌های خصوصی برای یادگیری مطالب بیشتر و کسب درصدهای لازم در کنکور سراسری شرکت کنید. حتی اگر قصد دارید در این رشته بدون کنکور تحصیل کنید، شرکت در کلاس‌های خصوصی و دریافت مشاوره به شنا کمک می‌کند تا معدل لازم برای قبولی در این رشته را کسب کنید.

در سایت استاد عربشاهی این امکان برای شما فراهم شده است تا بدون واسطه با اساتید برتر جهت رزرو کلاس‌های خصوصی و دریافت مشاوره اقدام کنید. با پرکردن فرم زیر می‌توانید از خدمات بی‌نظیر ما برای افزایش شانس قبولی خود در رشته بهداشت عمومی اقدام کنید.

اشتراک گذاری:
مشاوره رایگان و انتخاب کلاس
Shape