سامانه جامع آموزش خصوصی

Shape Shape
Shape
Shape
Shape

آموزش قدم به قدم و مو به موی روش مطالعه LWF

آموزش قدم به قدم روش مطالعه LWF

مطالعه و یادگیری مطالب آموزشی طوری که به سرعت فراموش نشوند و دانش آموزان بتوانند در مواقع مختلف به خصوص در آزمون‌ها آنها را به خاطر بیاورند، سبب شده تا تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شود و به تبع آن، روش‌های گوناگونی هم برای مطالعه اختراع شود تا هر کس به فراخور ویژگی‌های خود یکی از آنها را انتخاب کند. هدف اصلی در این روش‌ها، افزایش میزان بهره‌وری و لذت بردن از مطالعه است که به طور کلی باعث می‌شود خستگی چشم در هنگام مطالعه کاهش یابد، از مطالعه لذت ببریم، اطلاعات در ذهن ما ماندگار شوند، کتاب را با سرعت و کیفیت بیشتر تمام کنیم و آن را به فراموشی نسپاریم.

آیا تا به حال پیش آمده که پس از مطالعه‌ طولانی مدت، مطالب خوانده شده را فراموش کنید؟ یا اینکه حس کنید ساعت‌ها مطالعه کرده‌اید اما چیزی یاد نگرفته‌اید؟ روش مطالعه LWF (learning with out forgetting) یک استراتژی مؤثر برای یادگیری و تثبیت اطلاعات می‌باشد که بر اساس هشت مرحله اصلی طراحی شده است. این روش مطالعه به دانش ‌آموزان و دانشجویان امکان را برای آنها فراهم می کند تا به ‌طور فعال مطالب را یاد بگیرند، آنها را به طور عمیق‌تری در ذهن خود ثبت کنند و در نهایت از طریق مرور و تست کردن مطالب، آموخته‌ها را به حافظه بلند مدت منتقل نمایند در این مقاله از سایت مهندس عربشاهی به شرح و توضیح کامل این تکنیک و مراحل آن می‌پردازیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

روش مطالعه lwf چیست و چه کاربردی دارد؟

قطعاً برای اکثر ما پیش آمده که یک کتاب و یا یک مبحث مهم درسی را خواندیم اما بعد از مدتی فراموش کردیم. یعنی طوری که انگار تا به حال آن مطلب را یک بار هم مطالعه نکردیم  در اینجا راهکاری به نام روش مطالعه lwf  وجود دارد که برای خیلی از افراد می‌تواند مفید باشد.

شما با به کارگیری از این روش می‌توانید مطالب را به نحوی مطالعه کنید که همیشه در ذهنتان ملکه شود و هیچ وقت آنها را فراموش نکنید. روش مطالعه lwf شامل ۸ مرحله هست که در هر مرحله باید کار خاصی را انجام دهید. اگر قصد دارید با روش lwf و مفاهیم هر مرحله آشنا شوید با این مقاله از مجموعه آموزشی مهندس عربشاهی همراه ما باشید.

آشنایی با روش یادگیری بدون فراموشی

روش lwf مخفف شده عبارت learning with out forgetting یعنی یادگیری بدون فراموشی می‌باشد. در حقیقت مطالعه به روش lwf یک نوع تکنیک مستمر است که به کمک آن می‌توانیم کیفیت و سرعت مطالعه را افزایش دهیم و مهم‌تر اینکه از مطالعه کتاب لذت ببریم. مطالعه‌ای که می‌تواند دانسته‌ها و اطلاعات ما را افزایش دهد به طوری که هیچ وقت آن مطلب را فراموش نکنیم.

همانگونه که گفته شد این روش ۸ مرحله دارد که اجرای هر مرحله پیش نیاز مرحله قبلی است یعنی هر مرحله را باید به طور درست و کامل انجام دهید تا بتوانید به سراغ مرحله بعدی بروید و مطالبی را که مطالعه کردید به راحتی در ذهنتان ماندگار کنید. این روش مطالعه مانند مطالعه به روش زنبوری یکی از روش‌های درس خواندن است که مطالب را در ذهن شما تثبیت و از فراموشی آن‌ها جلوگیری می‌کند. در ادامه این مطلب قصد داریم که بیشتر درباره مطالعه اصولی lwf توضیح دهیم تا به درک درستی از این تکنیک برسید.

مراحل روش مطالعه lwf

در ادامه می‌خواهیم که به معرفی مراحل یادگیری به روش lwf بپردازیم تا شما با نحوه مطالعه درست آشنا شوید و از خواندن کتاب و مباحث درسی لذت ببرید.

مرحله اول: بررسی اجمالی کتاب

در اولین مرحله روش مطالعه lwf باید کل کتاب را یک بار به صورت اجمالی بررسی کنید. نکته‌ای که در این مرحله خیلی مهم است اینه که مرور کل کتاب نباید بیش از ۵ دقیقه طول بکشد و موشکافانه آن را بررسی نکنید. به طور کلی باید بیشتر به عناوین، سرتیترها، تصاویر، جدول‌ها و … دقت کنید تا بتوانید به هدف کلی آن برسید.

مرحله دوم: بررسی فصل‌ها

در مرحله دوم باید هر فصل از کتاب بررسی شود. البته زمان زیادی را برای این مرحله هدر ندهید و فقط یک نگاه اجمالی به تصاویر، تیترها و مفهوم هر درس داشته باشید تا مفهوم کلی هر فصل را متوجه شوید.

مرحله سوم: طرح سوال

یکی از مهم‌ترین مراحل در روش مطالعه lwf طرح سوال است و این مرحله به حدی مهم است که نباید به راحتی از آن گذشت و باید با دقت و تمرکز بالایی انجام داد. در حقیقت نیاز است که سوالات کلیدی و امتحانی را طرح کنید راه حل دیگری که در این مرحله وجود دارد این است که از کتاب‌های کمک درسی استفاده کنید.

مرحله چهارم: کلمات کلیدی

در مرحله چهارم روش مطالعه lwf باید مطالعه کتاب را شروع کنیم و پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه مرحله چهارم را انجام دهید، حتماً با تکنیک تندخوانی و راهکارهای افزایش سرعت مطالعه آشنا شوید. البته در این مرحله مورد دیگری که خیلی باید به آن اهمیت دهید، این است که در زمان مطالعه حتماً کلمات کلیدی مهم را روی کاغذ و یا در حاشیه کتاب یادداشت کنید.

مرحله پنجم: بازبینی کلمات کلیدی

در این مرحله باید کلمات کلیدی و نکات مهمی که یادداشت کردید را یک بار بازبینی کنید و حتماً مفهوم هر کلمه را به خاطر بیارید در صورتی که مفهوم یک کلمه کلیدی را نمی‌دانستید اصلاً نگران و استرسی را به خودتان راه ندهید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به قسمت مربوط به آن کلمه کلیدی بروید و توضیحاتش را دوباره بخوانید.

مرحله ششم: ترسیم الگوی یادآوری

ششمین مرحله در روش یادگیری بدون فراموشی lwf ترسیم نقشه ذهنی است. در این مرحله باید کلمات کلیدی که در مرحله چهارم جمع آوری کرده بودید را یک بار در ذهنتان مرور و ترسیم کنید. شاید تصور کنید که این کار می‌تواند زمان زیادی را از شما بگیرد و به جای آن وقتتان را برای مطالعه بیشتر می‌گذارید.

قطعاً این فکر درست نیست مطالعه به همان نسبت که در یادگیری و دریافت نمرات بالا موثر است، به همان نسبت هم می‌تواند تاثیرات ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. بنابراین وقتی درسی را مطالعه کنید و مباحث آن درس را به طور کامل درک می‌کنید، باید زمانی را برای مرور و خلاصه نویسی تعیین کنید. بنابراین بهترین راه حل برای مرور مباحث درسی، ترسیم نقشه ذهنی است.

مرحله هفتم: مرور الگوی یادآوری

هفتمین مرحله یادگیری بدون فراموشی lwf مرور نقشه ذهنی است  و برای اینکه خیالتان راحت باشد آن عبارت و کلمات کلیدی را یاد گرفتید و هیچ مشکلی ندارید بهتر است از خودتان امتحان بگیرید یا حتی می‌توانید الگوی ترسیم شده را برای اطرافیانتان توضیح بدهید.

مرحله هشتم: زمانبندی برای مطالعه اصولی

آخرین مرحله مطالعه به روش lwf، زمانبندی مطالعه است. فرض کنید کتابی را خواندید و دوست ندارید که محتوای آن را فراموش کنید به نظرتان چه راهکاری برای این کار وجود دارد؟

تنها کاری که می‌توانید انجام دهید، این است که با منحنی فراموشی یا همان جعبه لایتنر آشنا شوید. این منحنی می‌گوید که وقتی یک مطلبی را می‌خوانید، فقط به مدت ۲۴ ساعت می‌توانید به خاطر بسپارید و بعد از گذشت این زمان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد مطالب را فراموش می‌کنید که با هر بار مرور نکردن مطالب کتاب درسی میزان درصد به فراموشی مطالب افزایش می‌یابد.

بنابراین برای اینکه از فراموشی ۱۰۰ مطالب جلوگیری کنید، بهتر است که قواعد زیر را به خاطر داشته باشید:

  • بعد از اینکه مطالب و محتوای کتاب مد نظرتان را یاد گرفتید، یک بار دیگر مباحث را مرور کنید.
  • به منظور به خاطر سپردن و فراموش نکردن مطالب حتماً یک روز بعد از یادگیری هم روی آن مطلب مروری داشته باشید.
  • سه روز بعد از یاد گرفتن مباحث، مجدداً آن مطالب را مرور کنید.
  • یک هفته و ۹ روز بعد از یادگیری، دوباره مدت زمانی را برای مرور مباحث تعیین کنید.
  • بعد از گذشت ۱۵ روز دوباره مدت زمانی را به عنوان بررسی و مرور مطالب درسی و کلمات کلیدی مشخص کنید.

بدین ترتیب می‌توان ادعا کرد جعبه لایتنر می‌تواند در یادگیری دانش آموزان و به خاطر سپردن مطالب درسی موثر باشد. همچنین شما می‌توانید در کنار این روش مطالعه، از سایر تکنیک‌ها مانند روش مطالعه PQRST نیز کمک بگیرید.

روش مطالعه LWF برای چه کسانی مناسب است؟

روش مطالعه LWF  یک تکنیک یادگیری می‌باشد که بر تکرار و یادآوری فعال تأکید بسیاری دارد و برای افرادی که به دنبال تقویت حافظه و یادگیری مؤثرتر هستند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. این روش به طور خاص برای گروه‌های زیر می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد.

  1. دانش‌ آموزان و دانشجویانی که قصد دارند در امتحانات نمره بهتری بگیرند.
  2. افرادی که می‌خواهند مهارت‌های نوشتن خود را بهبود بخشند.
  3. کسانی که به دنبال روش‌های مطالعه متنوع و جذاب هستند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش قدم به قدم و مو به موی روش مطالعه g5

نتیجه‌ گیری 

همواره یادگیری مهم‌ترین دغدغه دانش آموزان برای حفظ کردن مطالب مهم درسی و آموزشی است تا بتوانند در امتحانات و آزمون‌های سرنوشت ساز، موفق ظاهر شوند. برای رسیدن به این هدف مهم روش‌های گوناگونی وجود دارد که یکی از آنها lwfیا یادگیری بدون فراموشی است. در این روش ۸ مرحله مشخص شده است که از نگاه اجمالی به تمام متن تا رسیدن به جزئیات و ترسیم یک الگوی یادآوری و در مهم‌ترین بخش آن یعنی زمانبندی برای مرور، تقسیم می‌شود.

سوالات متداول درباره روش مطالعه lwf

1- روش مطالعه lwf چیست؟

یادگیری بدون فراموشی نوعی یادگیری دائمی است که فقط از داده‌های جدید استفاده می‌کند.

2- مراحل روش مطالعه lwf کدامند؟

این شیوه مطالعه و یادگیری ۸ مرحله دارد که شامل مرحله بررسی اجمالی کتاب، بررسی فصل‌ها، طرح سوال، کلمات کلیدی، بازبینی کلمات کلیدی، ترسیم الگو یاداوری، مرور الگو و آزمودن خود، زمانبندی برای مرور می‌شود.

3- مهم‌ترین اهداف روش مطالعه lwf کدامند؟

هدف اصلی در این روش افزایش میزان بهره ‌وری و لذت بردن از مطالعه است.

اشتراک گذاری:
مشاوره رایگان و انتخاب کلاس
Shape